همزمان با هفته پژوهش
۱۹ اثر پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن رونمایی شد
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن با تأکید بر اینکه «مقاومت» لازمه پیروزی جبهه حق در برابر باطل است، گفت: از هفته پژوهش سال گذشته تا هفته پژوهش امسال، ۱۹ اثر از سوی پژوهشکده با محوریت و موضوعات مختلف به خصوص موضوع مقاومت تولید شده است.
به گزارش پرتال جامع علوم و معارف قرآن، حجتالاسلام و المسلمین محمدصادق یوسفی مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم روز دوشنبه ۲۶ آذرماه طی سخنانی با موضوع «فعالیتهای دفتر تبلیغات اسلامی در حوزه حکمرانی مقاومت» که سالن همایش امام حسین(ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، بیان کرد: «مقاومت» در اساسیترین راهبردهای جمهوری اسلامی در فعالیتها و کوششهایی که انجام میدهد، قرار دارد و مقاومت، اصل جداییناپذیر از فلسفه انقلاب اسلامی است. البته انسان به طور طبیعی همواره در طول تاریخ در دو جبهه حق یا باطل حضور داشته است و اقتضای اینکه انسان بتواند در جبهه حق حضور داشته باشد، منوط به مقاومت از درون و بیرون است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: مقاومت از درون این است که ما همواره در ستیز بین نفس اماره و لوامه و مسوله هستیم. لازمه رویارویی با نفس مسوله یا رویارویی با نفس اماره، مقاومت در برابر مطالبات هوای نفس است و همراهی با نفس مطمئنه، حرکت در مسیر حرکت لوامه است؛ آن زمان است که انسان میتواند از نظر اخلاقی بگوید که من متخلق به اخلاق الهی هستم.
وی گفت: در تاریخ زندگی انسان جبهه حق و باطل و جبهه ظلم و کفر حضور داشته است و لازمه اینکه جبهه حق در برابر باطل پیروز باشد و ثبات داشته باشد و بتواند از خود صیانت کند، «مقاومت» است.
حجتالاسلام و المسلمین یوسفی مقدم با بیان اینکه انسان هیچ گاه نباید احساس کند که بدون مقاومت نمیتواند به سعادت دست پیدا کند، تصریح کرد: آیات شریفه قرآن کریم برای ما در این زمینه بسیار درسآموز است، قرآن میفرماید: «وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ؛ شما به شرط اینکه اهل ایمان باشید و سستی نورزید، جامعه برتر هستید.» برتری جامعه اسلامی متوقف بر شرط ایمان و متوقف بر این است که انسان اهل سستی و مسامحه در میدان عمل نباشد بلکه اهل مقاومت، کوشش و تلاش در برابر دشمن باشد.
وی با تأکید بر اینکه سختیها برای انسانها و جوامع بوده است، بیان کرد: قرآن کریم دستور میدهد: «إِن یَمسَسکُم قَرحٌ فَقَد مَسَّ القَومَ قَرحٌ مِثلُهُ؛ اگر رنجی و شکستی دیدید، برابر شما هم کسانی بودند که این شکستها را دیدند» از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون مشهود از این فراز و فرودهاست و چه فرازهای لذت بخشی در پیروزی انقلاب اسلامی مشاهده کردیم.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن افزود: در همین قم ما عکس امام خمینی(ره) را در جیب خود داشتیم و از کنار شهربانی که رد میشدیم، نگران بودیم مبادا اینها اطلاع داشته باشند که در جیب ما عکس امام وجود دارد، از این تنگنا امروز به کجا رسیدیم! امروز از یک قدرت بی نظیر در جهان اسلام به نام جمهوری اسلامی صحبت میشود. همه اینها فرازهای پر افتخار جمهوری اسلامی است.
وی گفت: قرآن کریم در ادامه میفرماید: «وَتِلکَ الأَیّامُ نُداوِلُها بَینَ النّاسِ» اگر در جایی هم شکستی به وجود میآید بدانیم که دشمن بارها از مؤمنین اهل مقاومت شکست خورده است. این دستور قرآن یک درس دیگری هم میدهد و آن اینکه باید بدانیم اگر اهل مقاومت بودید، دولت در اختیار شماست، اما اگر اهل مقاومت نبودید، دولت را کسانی میگیرند که در برابر شما مقاومت کردهاند.
حجتالاسلام یوسفی مقدم عنوان کرد: قرآن کریم میفرماید: «وَلِیَعلَمَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنوا وَیَتَّخِذَ مِنکُم شُهَداءَ؛ خداوند میخواهد مؤمنان و اهل ایمان واقعی را بشناسد.» که شهدا در هر دو صورت گواه آنان هستند، چه شهدا به معنای مقتول فی سبیل الله و چه شهدا به معنای کسانی که در جبهه مقاومت کردند و الگو شدند. خداوند میخواهد این شهدا و ایثارگران را برای شما برجسته کند تا از آنها درس بگیرید. «وَاللَّهُ لا یُحِبُّ الظّالِمینَ؛ خداوند ستمکاران را دوست ندارد.»
وی ادامه داد: ستم در دو وجه است یا به خودمان یا به جامعه ستم میکنیم، در هر صورت در برابر جبهه مقابل که جبهه ستمگر است، اگر سستی و کاهلی کردیم، در جبهه سمتکاران قرار میگیریم و هیچ گاه محبوب خداوند متعال نخواهیم بود.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: آزمایش با مقاومت یک مسئله بسیار مهمی است و گریزی هم از این مسئله نیست، هر جامعهای که عزت، اقتدار، سرافرازی و آینده با سعادت برای خودش و فرزندانش میخواهد، لازمه آن این است که اهل مقاومت باشد.
وی تأکید کرد: خداوند را شاکریم در زمانی به این دنیا آمدهایم که مردان آن مردان مقاومت و انسانهایی اهل تلاش و کوشش برای پیروزی اسلام هستند.
حجتالاسلام و المسلمین یوسفی مقدم به بیان خاطرهای پرداخت و گفت: روزی در دفتر کارم نشسته بودم و دو نفر از عزیزانی که از لشکر فاطمیون بودند، به اتاق ما آمدند و از ما خواستند که به منظور تقویت ایمان و اندیشه در حوزه جبهه مقاومت، کتبی به آنها معرفی کنم، پس از اینکه مطالعه و بررسی کردم، دیدم کتابی در دسترس نداریم به جز کارهای عمومی که انجام گرفته است. آن زمان کلید همایش «مقاومت اسلامی از نگاه قران کریم» به ذهن بنده خطور کرد و این همایش را برگزار کردیم که حدود ۱۴۰ مقاله در این زمینه تولید شد و این مقالات در فضای مجازی قرار گرفت و در حال حاضر یکی از سایتهای پر مراجعه ما همین سایتی است که تحت عنوان مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم تولید کردیم و به لطف خداوند امروز هم که روز حکمرانی مقاومت است، کتبی در این زمینه رونمایی خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: تا به امروز کتابهای بسیاری در زمینه مقاومت تولید شده و همچنین مجموعه پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن برای تسهیل نرمافزار مقاومت در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که وظیفه آن تولید نرمافزار و تقویت اندیشه دینی است، به وظیفه خود عمل کرد و این تولید را در اختیار جامعه اسلامی قرار داد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه در جلسه امروز علاوه بر رونمایی از آثار مقاومت، از جدیدترین آثار پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم در سال گذشته نیز رونمایی خواهد شد، گفت: از هفته پژوهش سال گذشته تا هفته پژوهش امسال، ۱۹ اثر از ما تولید شده و امروز این آثار را رونمایی خواهیم کرد. از جمله این آثار، «آداب و احکام قرائت قرآن کریم، دانشنامه نوجوانان جلد ۴ و ۵، مهارتهای ارتباطی با معلولان، سبک ازدواج اسلامی، سبک رفتار با منافقان، آسیبشناسی سبک زندگی فردی، سبک تعامل با زندانی و اسیر، سبک رفتار با نعمتهای الهی، سبک رفتار با محیط زیست، معناشناسی صداقت در آموزههای قرآن کریم، پویایی و گستره اجتماعی اسلام و آموزههای قرآنی، مقاومت اسلامی از نگاه قرآن براساس دیدگاههای مقام معظم رهبری، قواعد استنباط احکام از قرآن در سنت اهلبیت(ع)، سبک تعامل با مصیبت دیدگان و درآمدی بر تفسیر اجتماعی قرآن کریم، جلد ۱۹ دایره المعارف بزرگ قرآن کریم، چگونگی تعامل با نامحرم و سه جلد مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» است.
حجتالاسلام و المسلمین یوسفیمقدم در پایان ابراز امیدواری کرد که خداوند توفیق دهد تا وظیفه خود را در برابر نظام مقدس اسلامی بشناسیم.
منبع: خبرگزاری ایکنا