1398/06/30

دبیر علمی: حجت الاسلام عیسی عیسی زاده
زمان برگزاری: 95

دبیر علمی (1)
ابتدائا خیرمقدم عرض می کنم خدمت همه سروران و اساتید و کارشناس و ناقد محترم و با کسب اجازه از محضر همه اساتید، نشست نقد را امروز در خدمت شما عزیزان آغاز می کنیم. امیدواریم که برکات این جلسه، نتیجه اش در آثار ارزشمند مولف محترم ان شاالله آشکار شود و زحمت های ایشان با غنای بیشتری در اختیار جامعه قرآن¬پژوه قرار بگیرد. همان طور که استحضار دارید دشمنان اسلام در عصر حاضر، در بحث اتحاد مسلمانان ورود کردند و با تاسیس گروه های افراطی، مسلمان ها را به جان هم انداختند و شاهد هستیم که چه مصیبتی دامنگیر اسلام و مسلمین شده است. در بخش علمی و پژوهشی نیز خب سال هاست که ورود کرده اند و به هیچ وجه حاضر نیستند که شاهد گرایش فرهیختگان و انسان های آزاده به دین حق باشند. خوب همان طور که شاهد هستیم قرآن کریم با توجه به اعجازی که در بر دارد روزبه روز اثار بسیار ارزشمندی را در جهان گذشته و همواره شاهد گرایش عده زیادی از انسان ها به اسلام و قرآن هستیم. لذا عده ای از آن ها هجمه به قر آن را در دستور کار خودشان قرار دادند و شبهاتی را در حوزه های مختلف به قرآن وارد کردند. در این جلسه خب استحضار دارید که مرکز فرهنگ و معارف قرآن در راستای یکی از رسالت های مهم خویش یعنی پاسخ گویی به شبهات و دفاع از قرآن کریم کارهای ارزشمندی را در مرکز انجام داده که یک نمونه اش پاسخگویی به بیش از پنجاه هزار سئوال و شبهه قرآنی بوده که در سال های گذشته مطرح شده و آثارش را به صورت مکتوب در اختیار جامعه قرار داده و اخیرا هم در جریان هستید که این نرم افزار با  گزینشی از پنجاه هزار سئوال و شبهه  آماده شده و اخیراً در نمایشگاه بین المللی قرآن رونمایی شد. خب در این جلسه در خدمت جناب اقای حجه الاسلام و المسلمین آقای محمدی هستیم که یکی از پژوهشگران جدی و پرتلاشی است که الحمدلله در عرصه پاسخگویی به سئوالات و شبهات قرآنی، ید طولایی دارند.الحمدلله، از زحمات ایشان و همکارانشان همان گزارشی که عرض کردم پاسخ به سئوالات و شبهاتی بود که امروز با نرم افزار در اختیار جامعه هست. خب این عزیز در راستای انجام رسالت خویش، اثر ارزشمندی را در همین زمینه ارائه کردند که جلد اول و دومش در بحث شبهه پژوهی در اختیار جامعه قرار گرفت و امروز که ما در خدمت شما هستیم جلسه نقد مربوط به جلد سوم از اثر ارزشمند ایشان هست که ان شاالله ما از نظر ناقد محترم جناب آقای اسلامی  اسفاده خواهیم کرد و ان شاالله با نکاتی که می فرمایند بهره ببریم و این اثر ارزشمند با غنای بیشتری در اختیار جامعه قرار گیرد. خب ابتدا لازم است که من یک اشاره کوتاهی به سوابق پژوهشی کارشناس و ناقد محترم داشته باشم امیدواریم که همه ما بتوانیم با این تلاش های قرآنی خدمتی کرده باشیم به محضر نورانی قرآن و ان شاالله خداوند برکات خودش را براین آثار و زحمات بیفزاید. جناب استاد حجه الاسلام و المسلمین آقای محمدی خب سال هاست که در بحث پژوهش های قرآنی فعالیت دارند. این عزیز دارای تخصص در گرایش تفسیر و علوم قرآن و همچنین فقه و اصول هستند و الحمدلله سطح چهار تخصصی حوزه را به پایان رسانده اند. دارای مدرک دکترا یا همان سطح چهار حوزه هستند. هم اکنون هم در حال اتمام دکترای دانشگاه هستند.
حجه الاسلام دکتر محمدی:
تنقیح موضوع بحث

خدا را شاکر هستم که به این کوچک ترین، توفیقی عنایت کرده که در محضر شما عزیزان و اساتید خودم باشم. ان شاالله در این فرصت سخنی بگوییم که مورد رضای حضرت حق باشد. همان طور که فرمودند موضوع بحث ما فعلا سومین جلد از مجموعه اعجاز قرآن با گرایش شبهه پژوهی است؛ زمانی که ما در بخش پاسخ به سئوالات، خدمتکار بودیم، بررسی کردیم از بین حدود پنجاه هزار سئوال و شبهه ای که به ما رسیده بود، دیدیم که قله شبهات و آنجایی که بیشترین شبهات را به خودش اختصاص داده بحث اعجاز است؛ به همین خاطر هم مسئولین تصمیم شان بر این شد که بحث اعجاز را در دستور کار قرار دهند. به همین خاطر کلان¬پروژه اعجاز قرآن با گرایش شبهه پژوهی وارد دستور کار شد؛ جلد اول این کتاب اختصاص به کلیات بحث دارد که اصلاً  اعجاز یعنی چی؟ معجزه و تحدی یعنی چی؟ آیا قرآن اعجاز دارد یا خیر و مهم ترین وجوه اعجازی قرآن چیست؟ جلد دوم بررسی آثار هماورد نمایان با قرآن در قرن اول و دوم مورد بررسی قرار داده است ؛ افرادی مثل مسیلمه، سجاح و بقیه افرادی که مطرح بودند. و این جلد که سومین جلد این بحث است